Coronavirus

print

Vaccineren zonder afspraak

9 september 2021

Iedereen lijkt al aardig te wennen aan de nieuwe situatie, waarin we weer op locatie lessen kunnen volgen, zonder 1,5 meter afstand te hoeven houden. We kunnen weer op school rondlopen, fysieke lessen volgen en elkaar ontmoeten. Om dit op een veilige manier te blijven doen, willen we alle studenten en medewerkers motiveren om zichzelf te laten vaccineren als ze dat nog niet gedaan hebben. Het coronavirus is nog niet verdwenen en we willen de Avans-locaties graag open houden. Vaccineren was nog nooit zo gemakkelijk. Je kunt zonder afspraak je prik halen. 

Let op! Nederland is opgedeeld in verschillende GGD-regio's. Om die reden kan de aanpak in bijvoorbeeld Breda en Den Bosch van elkaar verschillen. Zie ook de opties m.b.t. vaccineren hieronder.

Vaccineren in Breda met prikbus op locatie Hogeschoollaan

In Breda vind je op woensdag 15 en donderdag 16 september van 9.00 tot 17.00 uur in de bus op het terrein van de Hogeschoollaan een priklocatie mét iemand van de GGD die je graag van informatie voorziet. Het prikken gaat op volgorde van binnenkomst. Als je al een afspraak hebt staan voor vaccinatie op een andere locatie dan kun je niet in de GGD-bus terecht voor een prik. 

Wil je graag eerder vaccineren dan kun je op maandag 13 of dinsdag 14 september tussen 9.00 en 17.00 terecht op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUAS).

In principe wordt in Breda gevaccineerd met het Janssen-vaccin (Johnson&Johnson), waarbij maar 1 prik nodig is. Het is ook mogelijk om het Pfizer-vaccin toegediend te krijgen, maar dan moet je wel een aanvullende afspraak te maken om de tweede injectie te ontvangen.

Vaccineren in Den Bosch in de buurt van de Onderwijsboulevard

Over de mogelijkheid om je te laten vaccineren in Den Bosch volgt volgende week meer informatie. De GGD Hart voor Brabant is volop bezig met organiseren van een nieuwe locatie in de buurt van de Onderwijsboulevard. Het ziet er naar uit dat vaccineren zonder afspraak mogelijk wordt in de week van 22 september. 

Kom langs op 1 van de priklocaties. Neem je ID-bewijs mee (Nederlands paspoort of EU/EEA paspoort/rijbewijs/identiteitskaart). Het vaccineren kost je totaal ongeveer 30 minuten.

Overige priklocaties (o.a. Tilburg)

Als student kun je ook op de reguliere stedelijke locaties je vaccinatie halen. Hiervoor maak je een afspraak via Planjeprik.nl of telefonisch met de GGD. Of kijk op Prikkenzonderafspraak.nl.
Internationale studenten kunnen zelfs voordat ze hun BSN hebben al gevaccineerd worden

Coronavrij blijven met mondkapje en zelftesten

Bescherm jezelf en je omgeving en zorg dat het onderwijs op locatie mag blijven. Draag daarom een mondkapje als je je beweegt door de Avansgebouwen.  

Doe 2 x per week een zelftest voordat je naar school gaat. Bestel gratis zelftesten via zelftestonderwijs.nl, dit kan nog tot 1 november. Heb je nog geen zelftest gedaan? Doe dat dan alsnog in een zelftestruimte bij Avans.  


Verdere berichten rondom corona

Blijf op de hoogte van alle informatie en berichten rondom het coronavirus via coronavirus.avans.nl. Hier vind je ook antwoorden op de meest gestelde vragen. 
 

Laatst bijgewerkt op 9 september 2021.